Politics News

The Bharatiya Janata Party (BJP) has released its first list of 29 candidates

The Bharatiya Janata Party (BJP) has released its first list of 29 candidates for the upcoming Delhi Assembly elections scheduled to be held in February 2025.

Notably, the party has fielded prominent personalities to contest against prominent leaders of other parties:

New Delhi constituency: Parvesh Sahib Singh Verma, son of former Delhi chief minister Sahib Singh Verma, will challenge Aam Aadmi Party (AAP) chief Arvind Kejriwal.

Kalkaji constituency: Former MP Ramesh Bidhuri is set to contest against Chief Minister Atishi.

Besides this, the BJP has also included former members of rival parties in its list of candidates:

Bijwasan constituency: Former AAP minister Kailash Gehlot has been named as the candidate.

Patel Nagar constituency: Another former AAP minister Raj Kumar Anand is also on the list.

Gandhi Nagar constituency: Former Delhi Congress president Arvinder Singh Lovely has been given the ticket.

This strategic selection reflects the BJP’s intent to leverage seasoned politicians to strengthen its position in the upcoming elections.

भारतीय जनता पार्टी (भाजपा) ने फरवरी 2025 में होने वाले आगामी दिल्ली विधानसभा चुनावों के लिए 29 उम्मीदवारों की अपनी पहली सूची जारी की है।


विशेष रूप से, पार्टी ने अन्य दलों के प्रमुख नेताओं के खिलाफ चुनाव लड़ने के लिए प्रमुख हस्तियों को मैदान में उतारा है:

नई दिल्ली निर्वाचन क्षेत्र: दिल्ली के पूर्व मुख्यमंत्री साहिब सिंह वर्मा के बेटे प्रवेश साहिब सिंह वर्मा आम आदमी पार्टी (आप) के प्रमुख अरविंद केजरीवाल को चुनौती देंगे।


कालकाजी निर्वाचन क्षेत्र: पूर्व सांसद रमेश बिधूड़ी मुख्यमंत्री आतिशी के खिलाफ चुनाव लड़ने के लिए तैयार हैं।


इसके अलावा, भाजपा ने अपने उम्मीदवारों की सूची में प्रतिद्वंद्वी दलों के पूर्व सदस्यों को भी शामिल किया है:

बिजवासन निर्वाचन क्षेत्र: आप के पूर्व मंत्री कैलाश गहलोत को उम्मीदवार बनाया गया है।


पटेल नगर निर्वाचन क्षेत्र: आप के एक अन्य पूर्व मंत्री राज कुमार आनंद भी सूची में हैं।


गांधी नगर निर्वाचन क्षेत्र: दिल्ली कांग्रेस के पूर्व अध्यक्ष अरविंदर सिंह लवली को टिकट दिया गया है।


यह रणनीतिक चयन आगामी चुनावों में अपनी स्थिति मजबूत करने के लिए अनुभवी राजनेताओं का लाभ उठाने की भाजपा की मंशा को दर्शाता है।

 

भारतीय जनता पार्टी की केन्द्रीय चुनाव समिति ने दिल्ली में होने वाले विधानसभा चुनाव 2025 के लिए निम्नलिखित नामों पर अपनी स्वीकृति प्रदान की है।

दिल्ली विधानसभा चुनाव 2025

प्रथम सूची

क्र॰

विधानसभा का नंबर एवं नाम

उम्मीदवार का नाम

1.       

 

4

आदर्श नगर
Adarsh Nagar

श्री राज कुमार भाटिया

Shri Raj Kumar Bhatia

2.       

 

5

बादली
Badli

श्री दीपक चौधरी

Shri Deepak Chaudhary

3.       

 

6

रिठाला
Rithala

श्री कुलवंत राणा

Shri Kulwant Rana

4.       

 

11

नांगलोई जाट
Nangloi Jat

श्री मनोज शौकीन

Shri Manoj Shokeen

5.       

 

12

मंगोलपुरी (अजा)
Mangolpuri (SC)

श्री राजकुमार चौहान

Shri Rajkumar Chauhan

6.       

 

13

रोहिणी
Rohini

श्री विजेन्द्र गुप्ता

Shri Vijender Gupta

7.       

 

14

शालीमार बाग
Shalimar Bagh

श्रीमती रेखा गुप्ता

Smt. Rekha Gupta

8.       

 

18

मॉडल टाउन
Model Town

श्री अशोक गोयल

Shri Ashok Goel

9.       

 

23

करोल बाग (अजा)
Karol Bagh (SC)

श्री दुष्यन्त कुमार गौतम

Shri Dushyant Kumar Gautam

10.     

 

24

पटेल नगर (अजा)
Patel Nagar (SC)

श्री राज कुमार आनंद

Shri Raaj Kumar Anand

11.     

 

27

राजौरी गार्डन
Rajouri Garden

सरदार मनजिंदर सिंह सिरसा

Sardar Manjinder Singh Sisra

12.     

 

30

जनकपुरी
Janakpuri

श्री आशीष सूद

Shri Ashish Sood

13.     

 

36

बिजवासन
Bijwasan

श्री कैलाश गहलोत

Shri Kailash Gahlot

14.     

 

40

नई दिल्ली
New Delhi

श्री प्रवेश साहिब सिंह वर्मा

Shri Parvesh Sahib Singh Verma

15.     

 

41

जंगपुरा
Jangpura

सरदार तरविंदर सिंह मारवाह

Sardar Tarvinder Singh Marwah

16.     

 

43

मालवीय नगर
Malviya Nagar

श्री सतीश उपाध्याय

Shri Satish Upadhayay

17.     

 

44

आर.के. पुरम
R.K. Puram

श्री अनिल शर्मा

Shri Anil Sharma

18.     

 

45

महरौली
Mehrauli

श्री गजेन्द्र यादव

Shri Gajainder Yadav

19.     

 

46

छतरपुर
Chhatarpur

श्री करतार सिंह तंवर

Shri Kartar Singh Tanwar

20.     

 

48

अम्बेडकर नगर (अजा)
Ambedkar Nagar (SC)

श्री खुशीराम चुनार

Shri Khushiram Chunar

21.     

 

51

कालकाजी
Kalkaji

श्री रमेश बिधूड़ी

Shri Ramesh Bidhuri

22.     

 

53

बदरपुर
Badarpur

श्री नारायण दत्त शर्मा

Shri Narayan Dutt Sharma

23.     

 

57

पटपड़गंज
Patparganj

श्री रवीन्द्र सिंह नेगी

Shri Ravinder Singh Negi

24.     

 

59

विश्वास नगर
Vishwas Nagar

श्री ओम प्रकाश शर्मा

Shri Om Prakash Sharma

25.     

 

60

कृष्णा नगर
Krishna Nagar

डॉ. अनिल गोयल

Dr. Anil Goyal

26.     

 

61

गांधी नगर
Gandhi Nagar

सरदार अरविंदर सिंह लवली

Sardar Arvinder Singh Lovely

27.     

 

63

सीमापुरी (अजा)
Seemapuri (SC)

सुश्री कुमारी रिंकू

Sushri Kumari Rinku

28.     

 

64

रोहतास नगर
Rohtas Nagar

श्री जितेन्द्र महाजन

Shri Jitendra Mahajan

29.     

 

66

घोंडा
Ghonda

श्री अजय महावर

Shri Ajay Mahawar

(अरुण सिंह)

राष्ट्रीय महासचिव एवं

मुख्यालय प्रभारी

Sanjeev Kumar Rai

Share
Published by
Sanjeev Kumar Rai

Recent Posts

Elementor #2998

सहजन शरीर के लिए अमृत उच्च पोषण सामग्री: मोरिंगा में विटामिन A, C, E, कैल्शियम,…

7 days ago

DDA action on temples in Patparganj shuchna.com

English ReaderDDA action on temples in Patparganj Shuchna.comThe DDA team arrived with bulldozers to demolish…

1 month ago

Growing tension in Israel-Hamas conflict shuchna.com

Growing tension in Israel-Hamas conflict shuchna.com News English Reader Today's latest world news (19 March…

1 month ago

नाबालिग लड़की से छेड़खानी विरोध करने पर परिवार पर हमला shuchna.com

नाबालिग लड़की से छेड़खानी, विरोध करने पर परिवार पर हमला: shuchna.com Hindi Reader नमस्कार! छपरा…

1 month ago

अवैध अस्पताल सील करने का आदेश shuchna.com

अवैध अस्पताल सील करने का आदेश Shuchna.com Hindi Reader छपरा की ताज़ा ख़बरें (17 मार्च…

1 month ago

Chhapra News: Today’s Latest Updates with shuchna.com

Chhapra News: Today's Latest Updates with Shuchna.comEnglish ReaderChhapra, a significant district in Bihar, is known…

1 month ago